Pascal Brodnicki, znany z programów telewizyjnych kucharz przyjechał do Zamościa już po raz czwarty. Co myśli o naszym mieście? Przyznaje szczerze, że do tej pory nie miał czasu na zwiedzanie, chociaż ma świadomość piękna zamojskiej architektury. Fascynują go jednak zamościanie: - Za każdym razem odczuwam, że ludzie u Was są bardzo ciepli i otwarci – powiedział nam kucharz.
W Zamościu Pascal oswajał nas z kuchnią azjatycką – w nawiązaniu do swojej ostatniej podróży do Tajlandii. Przygotował więc zupę tajską, sajgonki i tapiokę na deser.
W przerwach między gotowaniem kucharz smakował sałatek przygotowanych przez dzieci i rozdawał autografy zamieniając z każdym parę zdań: - Jestem osobą kontaktową, lubię rozmawiać z ludźmi. A kuchnia pozwala na to by dogadać się z każdym, nawet bez znajomości języka. To jest język międzynarodowy – tłumaczył.
Czego poza tym dowiedzieliśmy się od sympatycznego Francuza? Przede wszystkim tego, by do gotowania podejść z pewną dozą luzu: - Jak nie lubisz jakiegoś składnika to zastąp go innym. Przepisy można tuningować. Ja cały czas eksperymentuję – stwierdził.
Zobacz serwis Z przymrużeniem oka
Zobacz Kronikę policyjną województwa Lubelskiego
Najświeższe wiadomości z Twojego miasta prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera!
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?