5 z 14
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/68/08/63fcbfd883880_o_large.jpg)
fot. Nemoel Nemo/pixabay.com
Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości
Miejsce 2. Omlety
Mimo, że smażenie nie jest najzdrowszą formą obróbki termicznej to jednak w przypadku jajek jest ono stosowane przez krótki czas. Dzięki temu nie pozbawia ich wartości odżywczych i pozwala na zlikwidowanie mogących się do nich dostać z powierzchni skorupki bakterii. Omlet przygotowujemy dodając do niego inne wartościowe składniki takie jak szczypior, cebulkę, paprykę czy pomidora co sprawia, że danie zyskuje jeszcze więcej wartości odżywczych i jest bardzo sycące.