Zobaczcie, jak kształtowały się ceny warzyw i owoców w ubiegłym tygodniu:
Owoce:
czereśnie (10-15 zł/kg);
brzoskwinie (2,5-5 zł/kg)
jabłka (4,5-8 zł/kg);
rabarbar (1,5-5 zł za porcję 4-6 łodyg);
truskawki (6-10 zł/kg);
Warzywa:
botwinka (2-3,5 zł za pęczek);
cebula (4-5 zł/kg);
cebula ze szczypiorem (1,5-2 zł za pęczek);
fasola szparagowa (10-20 zł/kg);
kapusta (2-4,5 zł za sztukę);
koper, pietruszka (1-1,5 zł za pęczek);
młoda marchew 2,5 4 zł);
młode buraczki (3-5 zł);
młode ziemniaki (1,5-3,5 zł);
ogórki szklarniowe i gruntowe (2- 4 zł);
pomidory (3-8 zł);
sałata 1-2,5 zł za sztukę);
szczaw (2-3 zł za porcję).
Ponadto rozsada:
warzywa i kwiaty (0,5-2 zł);
zioła (1-5 zł);
kwiaty ozdobne do nasadzeń w doniczkach(2-25 zł);
Kwiaty cięte m.in. goździki, piwonie, dzwonki, szarotki, rumianki, złocienie, tawułka, omiegi, irysy, lilie (1-5 zł);
Inne:
Miód (25-27 zł. za litr, były również mniejsze opakowania)
Wianuszki ( 5-8 zł);
Płatki kwiatów (5-8 zł).
Nie sprzedawano już leśnych czerwcowych konwalii, które były jeszcze kilka dni wcześniej, ale pojawiły się mieczyki, orliki, astry alpejskie, jaśmin oraz różne odmiany wielobarwnych goździków.
Czy dzisiaj ceny będą inne? Warto się przekonać i porównać.
Strefa Biznesu: Dlaczego chleb podrożał? Ile zapłacimy za bochenek?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?