Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Wystartowali! Biegacze mają przed sobą 165 kilometrów!

Wystartowali! Biegacze mają przed sobą 165 kilometrów!

Zakończył się pierwszy etap naboru do przedszkoli. 500 dzieci się nie zakwalifikowało

Zakończył się pierwszy etap naboru do przedszkoli. 500 dzieci się nie zakwalifikowało

Polecamy

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Jazda po alkoholu. Tu spotkasz najwięcej pijanych kierowców

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"

Lawina raportów o awarii! "Nie działa Internet i telewizja"

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie

Chorzy na cukrzycę typu 2 bardziej narażeni na 3 nowotwory! Sprawdź, jakie