8 z 14
Poprzednie
Następne
Pomysł na śniadanie. Smaczne, nietypowe śniadania. TOP 12 PRZEPISÓW
Tosty z pastą z tuńczyka
Składniki dla dwóch osób
1 puszka tuńczyka (w sosie własnym lub oleju)
2 jajka
1/2 cebuli
2 ogórki konserwowe/kiszone
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku
1/2 opakowania rukoli
Dodatkowo
6 kromek chleba tostowego (np. Dan Cake)
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w drobną kosteczkę. Tuńczyka odsączyć z oleju lub zalewy. Pokroić cebulę i ogórki w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać. Dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki na ok. godzinę, aby smaki dokładnie się wymieszały. Chleb utostować. Wyłożyć na niego gotową pastę i udekorować rukolą.