Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nasze kulinarne dziedzictwo. Smaki regionów gościły w sobotę w Zamościu (ZDJĘCIA)

lub
W Zamościu zaprezentowano w sobotę produkty wytwarzane przez lokalnych wytwórców. Były degustacje, kiermasz produktów regionalnych i pokazy kulinarne.

Można było zobaczyć pokazy gotowania i degustować m.in.: mięsa serwowane z miodami tradycyjnymi, smaczne fantazje z wykorzystaniem chełmskiego makaronu jajecznego, specjały z Bronic (kiełbasa i schab wędzony), chleb wiejski z otrębami i pieróg gryczany. Kto chciał mógł zasmakować w kakorach i golasach z kaszy gryczanej z serem z Łobaczewa Małego, napić się oranżady z Kąkolewnicy lub – dla odmiany – syropu malinowego z Mikołajówki, a na deser delektować szarlotką razową z Lublina. Pod egidą projektu „Pan Karp” odbyły się także degustacje rybnych rarytasów.

Organizatorem centralnym jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, organizatorem regionalnym Urząd Marszałkowski Województwa Lubelskiego, a partnerem wydarzenia Miasto Zamość.

POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zamosc.naszemiasto.pl Nasze Miasto