MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Marchewka to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminy i...
fot. Pexels/Pixabay

Co jeść jesienią, aby wzmocnić odporność? Wybieraj odżywcze i rozgrzewające dania. Postaw na sezonowe warzywa. Nie zapomnij o kiszonkach!

Marchewka

Marchewka to warzywo bogate w antyoksydanty, witaminy i składniki mineralne. Słynie przede wszystkim z dużej zawartości beta-karotenu – 100 g pokrywa aż 77 proc. dziennego zapotrzebowania na prowitaminę A.

Dostarcza również od 4 do 7 proc. niezbędnej ilości witamin B1, B2, B5, niacyny, folianów, witaminy E i C oraz powyżej 10 proc. zalecanej dziennej dawki witaminy B6 i witaminy K.

Zobacz również

Nowa Sól ma wiceprezydenta. Z poprzednią wiceprezydent łączy go Nowa Sól i Szprotawa

Nowa Sól ma wiceprezydenta. Z poprzednią wiceprezydent łączy go Nowa Sól i Szprotawa

Na czele Hummel 4. Ligi bez zmian. Lewart ucieka, Janowianka goni

Na czele Hummel 4. Ligi bez zmian. Lewart ucieka, Janowianka goni

Polecamy

Będzie pięknie, pysznie i kolorowo. Przed nami Jarmark Hetmański w Zamościu

Będzie pięknie, pysznie i kolorowo. Przed nami Jarmark Hetmański w Zamościu

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Najlepsze ciasto z truskawkami, budyniem i galaretką. Ten przepis to prawdziwy hit

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić

Drętwieje ci noga przy siedzeniu? Oto, co możesz zrobić