KACZKA NADZIEWANA - PRZEPIS:
Kaczka nadziewana- składniki:
1 kaczka,
20 dag wątróbki,
20 dag żołądków,
20 dag wołowiny,
2 jaja,
4 plastry ananasa,
2 jabłka,
2 cebule,
łyżka bułki tartej,
pieprz, sól,
papryka czerwona,
majeranek, zielona pietruszka,
białe wino
Kaczka nadziewana - przygotowanie:
Mięso i podroby myjemy, oczyszczamy i kroimy. Dodajemy podsmażoną cebulę, starte jabłka, pokrojone w kostkę ananasy. Następnie dodajemy 2 żółtka, zieloną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy farsz. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Kaczkę nadziewamy farszem, a rozcięcie spinamy wykałaczkami. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 170 stopni Celsjusza pod przykryciem, podlewając białym winem.
A Wy jak przygotowujecie kaczkę z nadzieniem? Czekamy na Wasze oryginalne przepisy. Wyślijcie je do nas na adres: [email protected] z dopiskiem KACZKA - PRZEPIS.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?