Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kaczka nadziewana - jak zrobić? (PRZEPIS)

Karolina Szypuła
KACZKA NADZIEWANA - PRZEPIS, JAK ZROBIĆ
KACZKA NADZIEWANA - PRZEPIS, JAK ZROBIĆ
Kaczka nadziewana to dobry pomysł zarówno na obiad jak i kolację. Nie wiecie jak ją przygotować? Skorzystajcie z naszego przepisu na kaczę z dodatkiem białego wina. Koniecznie dajcie znać, czy smakowało!

KACZKA NADZIEWANA - PRZEPIS:

Kaczka nadziewana- składniki:
1 kaczka,
20 dag wątróbki,
20 dag żołądków,
20 dag wołowiny,
2 jaja,
4 plastry ananasa,
2 jabłka,
2 cebule,
łyżka bułki tartej,
pieprz, sól,
papryka czerwona,
majeranek, zielona pietruszka,
białe wino

Kaczka nadziewana - przygotowanie:

Mięso i podroby myjemy, oczyszczamy i kroimy. Dodajemy podsmażoną cebulę, starte jabłka, pokrojone w kostkę ananasy. Następnie dodajemy 2 żółtka, zieloną pietruszkę, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy farsz. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek i delikatnie mieszamy. Kaczkę nadziewamy farszem, a rozcięcie spinamy wykałaczkami. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 170 stopni Celsjusza pod przykryciem, podlewając białym winem.

A Wy jak przygotowujecie kaczkę z nadzieniem? Czekamy na Wasze oryginalne przepisy. Wyślijcie je do nas na adres: [email protected] z dopiskiem KACZKA - PRZEPIS.

od 12 lat
Wideo

Dobre i złe sąsiedztwo grochu

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dolnoslaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto