Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kaczka Haliny Rogińskiej z Kościerskiej Huty

red.
Przepis na kaczkę podała nam Halina Rogińska z Kościerskiej Huty Kaczka nadziewana Składniki: • 1 cała kaczka • suszone jabłka (mogą być świeże) reneta • śliwki w occie (mały słoik) • ...

Przepis na kaczkę podała nam Halina Rogińska z Kościerskiej Huty

Kaczka nadziewana

Składniki:
• 1 cała kaczka • suszone jabłka (mogą być świeże) reneta • śliwki w occie (mały słoik)
• 2 łyżki żurawiny (dżem) • majeranek • sól • łyżka mąki

Wykonanie:
Oczyszczoną kaczkę dobrze nacieramy solą i majerankiem. Odstawiamy na 2-3 godz. Do kaczki wkładamy suszone jabłka i śliwki w occie i małą łyżeczkę żurawin, spinamy, by owoce nie wypadły podczas przewracania. Wkładamy do gorącej brytfanny. Pieczemy ok. 1,5 godz. podlewając odrobiną wody. Wyjmujemy kaczkę upieczoną na półmis w całości. Do wywaru z kaczki - sosu dodajemy żurawiny i zagęszczamy mąką. Tak przyrządzonym sosem polewamy pokrojone mięso.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto