O potrawy charakterystyczne dla naszego miasta i okolic spytaliśmy Józefa Sadkiewicza z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy. Na pierwszy plan wysuwa się doskonale przyrządzona gęś biała kołudzka oraz kaczka marynowana. Lubiącym desery Józef Sadkiewicz poleca powidła - w końcu Dolina Wisły obfituje w śliwkę. Na uwagę zasługuje również bydgoski chleb, przygotowywany z mąki pszennej i żytniej. Zachęcamy do obejrzenia wideo!
**
Przyślij swój autorski przepis i wygraj telefon! [konkurs NaM]**
wideo: Anna Gołata
Inne przepisy znajdziecie na kulinarnie.naszemiasto.pl, a restauracje serwujące m. in. kuchnię regionalną na PizzaPortal.pl.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?