Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kaczka, gęś, powidła... Józef Sadkiewicz opowiada o smakach kuchni naszego regionu [wideo]

red.
Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy
Józef Sadkiewicz z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy ag
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. Jakie potrawy kojarzą Wam się z z Bydgoszczą i jej okolicami?

O potrawy charakterystyczne dla naszego miasta i okolic spytaliśmy Józefa Sadkiewicza z Akademii Kulinarnej w Bydgoszczy. Na pierwszy plan wysuwa się doskonale przyrządzona gęś biała kołudzka oraz kaczka marynowana. Lubiącym desery Józef Sadkiewicz poleca powidła - w końcu Dolina Wisły obfituje w śliwkę. Na uwagę zasługuje również bydgoski chleb, przygotowywany z mąki pszennej i żytniej. Zachęcamy do obejrzenia wideo!

**

Przyślij swój autorski przepis i wygraj telefon! [konkurs NaM]

**

wideo: Anna Gołata

Inne przepisy znajdziecie na kulinarnie.naszemiasto.pl, a restauracje serwujące m. in. kuchnię regionalną na PizzaPortal.pl.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na bydgoszcz.naszemiasto.pl Nasze Miasto